Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti

Vanliga Frågor

Här hittar du svaren på våra vanligaste frågor. Hittar du inte svaret du söker? Kontakta vår kundservice på: info@dragon-cult.com.

Våra 2 Vanligaste Frågor

När får jag min beställning?

Behandlingen av din beställning, tillverkningen av produkterna och leveransen handlar om en fördröjning om 10 till 20 arbetsdagar maximalt.

Vi gör allt för att få din beställning så fort som möjligt utan att kompromissa kvaliteten på våra varor.

Hur kan jag spåra mitt paket?

Du ska ha fått ett mail med ditt kollinummer i samband med att paketet skickades. Med hjälp av det kan du spåra paketet och se när det kan hämtas hos närmaste postombud.

Du kan spåra ditt paket här.

Leverans & Beställning

Min order är inte komplett

Om din beställning innehåller flera föremål, är det möjligt att de har skickats i separata paket, beroende på tillgängligheten i våra lager och fraktlager. Oroa dig inte, ditt paket är på väg.

Vad kostar frakten?

Hos oss får du alltid fri frakt när du handlar över 799 kr. Vid en order under 799 kr tillkommer en fraktkostnad på 59 kr.

Hur vet jag om min beställning gick igenom?

När din beställning har gått igenom skickas en orderbekräftelse till den mejladress som du angav i din beställning.

Har du inte har erhållit en orderbekräftelse inom 24 timmar efter att din beställning genomförts, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. 

Glöm inte att titta i din skräppost.

Till vilka länder levererar ni?

Vi skickar paket inom hela världen. Beställningar levereras fraktfritt om ordervärdet överstiger 799 SEK.

För specifika områden kan kompletterande leveransalternativ med fraktkostnad visas som tillgängliga. Det sistnämnda leveransalternativet kräver ett aktivt val i kassan.

Jag fick inte min beställning

Ett problem med med din leverans? Paketet förlorat, trasigt eller förstört?

Med våra säkra leveranser hanterar Dragon Cult tvister för dig. Vår kunds tillfredsställelse är alltid vår prioritet. Vi tar det fulla ansvaret genom att omedelbart skicka efter ett nytt paket på vår bekostnad.

Tveka inte att kontakta oss via e-post på info@dragon-cult.com. Våra kundrådgivare kommer att göra sitt yttersta för att uppfylla dina förväntningar.

Hur länge ligger mitt paket kvar hos ombudet?

Paketet ligger kvar hos närmaste postombud i 14 dagar från det datum då det kom fram.

Outhämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade eller vägrade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc.).

Därför tar vi ut en avgift på 199 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss.

Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera. Icke uthämtade paket omfattas inte av ångerrätten.

Vid återbetalning av icke uthämtade paket kommer kostnaden för returfrakten att dras från din återbetalning.

Vilka leveransalternativ erbjuder ni?

Varubrev: För beställningar som har en låg vikt och volym kan leveranssättet varubrev användas. Detta leveranssätt är ej tillgängligt vid större beställningar eller vid högre varuvärden. Varubrev levereras direkt till din adress.

Paket till ombud: För beställningar till paketombud använder vi PostNord MyPack Collect. När din beställning har anlänt till PostNords utlämningsställe skickas en avisering till dig. Avisering sker via sms eller brev.

Försäkrad leverans: Paketet är försäkrat mot förlust, stöld eller trasig produkt.

Mitt paket har skadade varor

Det är viktigt att du som kund noga undersöker dina produkter när du har tagit emot ditt paket. Om det är någon produkt i ditt paket som är trasigt eller skadat när du erhåller din leverans vänligen kontakta vår kundtjänst omgående.

Ange ordernummer och bifoga högupplösta bilder på den skadade produkten.

Annullering & Retur

Kan jag ändra min lagda order?

Ja, så länge inte ordern har fått statusen "Pågående".

Kan jag avbryta min beställning?

Det är möjligt att avbeställa hela sin beställning. Om beställningen redan är under förberedelse kommer avbokningsavgiften att vara 70% av köpbeloppet.

Tveka inte att kontakta oss via e-post på info@dragon-cult.com, vårt team kommer att göra sitt yttersta för att möta dina behov!

Jag vill reklamera en artikel

Vi kan endast godkänna reklamation av vara vid bevisad produktdefekt. 

Våra produkter genomgår strikta kvalitetskontroller före varje leverans. Om dina produkter har tillverkningsfel, skicka oss en bild av produkten i fråga (i originalförpackningen om möjligt) till info@dragon-cult.com tillsammans med ditt beställningsnummer.

För att vara berättigad till retur måste ditt föremål vara oanvänt och i samma skick som du fick det.

Vilka villkor gäller för byte och retur?

Du har rätt att byta eller returnera en/alla produkter som du har köpt direkt från vår webbplats inom 14 dagar efter att du mottagit din beställning.

Undantaget gäller för våra canvastavlor med tavelram, då dessa är specialtillverkade produkter som tillverkas på beställning.

Hur gör jag ett byte?

Vi erbjuder mer än gärna byten om din produkt är i nyskick och ligger i sin originalförpackning. Förpackningen måste vara intakt med klistermärken och etiketter (öppnade förpackningar för att titta på produkten är okej).

Bytet måste göras inom 14 dagar från det att du mottagit beställning. Vid byten är returfrakten kundens ansvar. Detta då vi inte har kostnadsfria byten.

Vi accepterar dessvärre inte byten av använda produkter. Om du vill göra ett byte, följ nedanstående anvisningar:

· Lägg en lapp i paketet med För- och efternamn samt ordernummer.

· Använd samma kuvert/påse som ditt paket kom i. Stryk över ditt eget namn och adress.

· Kontakta oss för returuppgifter.

· Posta i en av Postens brevlådor. 

Du måste kontakta vår kundtjänst för att meddela om ditt byte så att vi kan registrera ditt ärende och lägga en ny order till dig. Vänligen specificera vilken/vilka produkter du har returnerat till oss och vilken produkt/storlek du önskar byta mot istället.

Så fort vi har registrerat ditt ärende kan vi lägga en ny order till dig.

Är det så att vi inte har den önskade vara du vill byta till kan vi erbjuda en likvärdig produkt eller göra en återbetalning.

Hur gör jag en retur?

Vi erbjuder mer än gärna returer om din produkt är i nyskick och ligger i sin originalförpackning. Förpackningen måste vara intakt med klistermärken och etiketter (öppnade förpackningar för att titta på produkten är okej).

Returer måste göras inom 14 dagar från det att du mottagit beställning. Vid returer är returfrakten kundens ansvar. Detta då vi inte har kostnadsfria returer.

Vi accepterar dessvärre inte returer av använda produkter.

Om du vill göra en retur, följ nedanstående anvisningar:

· Lägg en lapp i paketet med För- och efternamn samt ordernummer.

· Använd samma kuvert/påse som ditt paket kom i. Stryk över ditt eget namn och adress.

· Kontakta oss för returuppgifter.

· Posta i en av Postens brevlådor.

Du måste kontakta vår kundtjänst och meddela om din retur så att vi kan registrera ett returärende och göra en återbetalning. Vänligen specificera vilken/vilka produkter du har returnerat till oss.

Så fort vi har registrerat ditt ärende kan vi påbörja en återbetalning till dig. Återbetalningen sker till samma betalningsmetod som användes vid köpet.

Min produkt passar inte

Alla våra plagg åtföljs av en storleksguide för att undvika att våra kunder råkar ut för denna typ av besvär. Vårt team har mätt varje artikel och lagt till passforms-råd i varje beskrivning beroende på hur plagget är i storleken.

Köparen tar fullt ansvar för om produkterna är för små / stora.

Ändå vet vi att köpa ett sådant objekt kan orsaka stor frustration. Tveka inte att kontakta vår kundsupport på info@dragon-cult.com, vi kommer att göra vårt bästa för att tillfredsställa dig. Berätta för oss varför du inte är nöjd, så hittar vi tillsammans den lösning som passar dig bäst. (genom att erbjuda möjlig ersättning till exempel).

Vid retur står kunden själv för returfrakten.

Hur gör ni en återbetalning av min retur?

När du har meddelat vår kundtjänst att du har returnerat ditt paket skapar vi ett returärende. När vi mottagit din retur och kontrollerat att din produkt uppfyller våra returvillkor gör vi en återbetalning till dig.

Återbetalningen sker till samma betalningsmetod som du använde när du genomförde ditt köp. 

Har du returnerat din vara och meddelat vår kundtjänst om din retur och fått detta bekräftat men fortfarande inte erhållit din återbetalning inom 14 dagar, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Säkerhet & Betalning

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Din säkerhet är vår prioritet. Vår webbplats erbjuder endast säkra och garanterade betalningsmetoder utan fara. Vi accepterar:

Kreditkort

Betalkort

Våra online betalningstjänster:

Apple Pay

PayPal*

* PayPal - Som ett bankinstitut i Europeiska unionen erbjuder PayPal dig mer än 10 års erfarenhet av säkra onlinebetalningar. Det är enkelt, snabbt, gratis och erkänt världen över för sin effektivitet.

Din bankinformation eller din kreditkortsinformation kommer inte att meddelas oss. Alla betalningar är skyddade i vår 128-bitars SSL-krypterade betalningsprocessor.

Är min betalningsinformation i säkerhet?

Ja. Det "HTTPS" som finns i webbadressen i vår butik vittnar om kvaliteten på våra tjänster. HTTPS är varianten av "http" som säkras genom användning av SSL / TLS-protokoll. HTTPS används för att skydda finansiella transaktioner från handelsplatser.

Som e-handlare är vi medvetna om att användningen av SSL idag har blivit oumbärligt. Det är det bästa sättet idag att skydda personlig data och skydda sig mot hackare eller identitetsstöld.

Visuellt representeras SSL-certifikatet av ett hänglås som visas i webbläsarens webbadress. Den representeras även av ett "S" som betyder "säker" och som läggs till i "http" -protokollet på webbplatsen i adressfältet.

Övriga Frågor

Hur vet jag min ringstorlek?

Är du osäker på vilken ringstorlek du har rekommenderar vi dig att spana in vår storleksguide som hjälper dig att mäta din storlek.

Hur beställer jag en produkt?

1. Du väljer önskad produkt.

2. Klicka på "lägg i varukorg".

3. Klicka på kundvagns-ikonen längst upp till höger ("min varukorg") för att slutföra din beställning.

Vi erbjuder också möjligheten att skapa en kundprofil hos oss för att göra köpprocessen ännu enklare. Med kundprofilen kan du också smidigt hålla koll på din orderhistorik.

Rabattkoder?

Det går endast att nyttja en rabattkod per köptillfälle. Rabattkoder gäller inte på REA-varor eller kampanjer. Din rabattkod kan du enkelt lägga till i kassan.

Förutom i undantagsfall accepterar vi rabattkoder på REA-varor. Endast en giltig rabattkod per lagd order accepteras.

Våra aktiva erbjudanden och kampanjer

10% nykundsrabatt på första beställningen

Influencer-samarbeten?

Har du en social plattform med mer än 10 000 följare eller mer?

Då är du välkommen att höra av dig till oss. För närvarande erbjuder vi en typ av samarbete där du får välja valfri produkt till ett värde av totalt 599:- kostnadsfritt, i utbyte mot att du berättar kort om våra produkter och vårt företag. Du väljer själv om du även vill erbjuda dina följare en unik rabattkod.

Instruktioner

Maila oss länken till din plattform, ditt fullständiga namn, adress, samt vilken produkt och storlek du är intresserad av så återkommer vi.

Kontakta oss på: samarbete@dragon-cult.com

Hur blir man affiliate?

Bli en del av team Dragon Cult du också! Kom igång idag och tjäna snabba pengar genom att marknadsföra vår butik.

Skapa ditt konto gratis här.

Jag mottog en importavgift

Dragon Cult skickar sina produkter över hela världen fraktfritt vid ordervärden över 799 SEK. Emellertid är köparen ansvarig för eventuella importavgifter som kan förekomma då vi inte har vårt lager inom EU.

Vi är inte ansvariga för leveranser som påverkas av tullen, naturliga händelser, överföringar från internationella till den lokala transportören i ditt land eller flyg-och marktransport strejker eller förseningar, eller eventuella extra avgifter, tull eller back-end kostnader som uppstått.

Vi är inte skyldiga eller ansvariga för importskatter och tullavgifter när eventuella extra avgifter kan uppstå.

Garanti & Reklamation

Hur reklamerar jag en produkt?

Först ber vi dig läsa igenom våra garantivillkor för att säkerställa att din produkt omfattas av vår garanti. Om du anser att din produkt omfattas av vår garanti och vill reklamera denna ber vi dig att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Vänligen ange följande information för ditt reklamationsärende: 

· För- och efternamn.

· Ordernummer samt vilken artikel det gäller.

· Utförlig förklaring av felet.

· Bilder som påvisar felet.

Produkter köpta hos en återförsäljare kan du inte byta eller reklamera hos oss. Vi ber dig istället att kontakta din återförsäljare gällande ditt ärende.

Garantivillkor

Dragon Cult-garantin gäller i 1 år från inköpsdatum. Garantin täcker eventuella tillverkningsfel på produkten vilket omfattar passform, bindemedel och sömmar. Denna garanti täcker enbart själva produkten.

Dragon Cult-garantin täcker inte

· Fel eller skador som orsakats av felaktig användning/slarv (slag, bucklor, tappade produkter etc.) eller olyckor.

· Estetiska förändringar, defekter och skador som sker under normalt slitage och åldrande (mindre repor, slitage, formförändring eller flagnande färg etc.).

· Defekter och skador på grund av förlust, stöld, brand, vatten, naturkatastrof, extrem kyla eller extrem värme.

· Underlåtenhet att följa skötselråd kan ogiltigförklara garantin.

Produkter köpta hos en återförsäljare kan du inte byta eller reklamera hos oss. 

Vi ber dig istället att kontakta din återförsäljare gällande ditt ärende.

Kundtjänst

Kontakta oss

Du kan kontakta oss dygnet runt på vår e-post. Svar sker normalt inom 24 timmar på vardagar. 

E-post: info@dragon-cult.com.