Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti
De 10 Bästa Filmerna Med Drakar

Filmer Med Drakar -

De 10 Bästa Filmerna Med Drakar

Addera en eldsprutande drake eller en god drake i en film eller serie och det höjer nästan alltid dess underhållningsvärde. Från wyverns till Naga, Bewilderbeasts till Swedish Short-Snouts, filmer med drakar tilltalar människor i alla åldrar, och varför skulle de inte göra det? Drakar är som bättre versioner av dinosaurier, de är kraftfulla, magiska och ibland kan de till och med prata. Deras berättelser delas världen över och inspirerar både till förundran och terror i generation efter generation.

Tyvärr är det en brist på bra drakfilmer när det gäller antal, men det finns fortfarande en handfull näve filmer med drakar som är ett måste för alla fans av drakar. Dessa filmer var storfavoriter hos publiken och handlade om allt från drakar, riddare och fantasifulla äventyr. Här är Dragon Cult Magazines topplista med de 10 Bästa Filmerna Med Drakar som är värda att kolla in!

10. Spirited Away (2001)

Det finns en stor brist på filmer med asiatiska drakar. Medan Disneys Mulan har draken Mushu, är den bästa representationen av en asiatisk drake i en film Haku, i Hayao Miyazakis animerade film Spirited Away. Liksom många karaktärer från Miyazaki, är Haku en blandning av ljus och mörker och kämpar mot sin hunger efter makt mot sin önskan att vara en bra person. I drakform lyder han sin älskarinna, häxan Yubaba, medan han fortfarande kämpar för att skydda huvudpersonen i filmen, Chihiro. I slutändan är det Chihiros berättelse och det är hon som räddar dem båda i slutet.

9. Maleficent (2014)

2014 skildrade Angelina Jolie en av de mest kända filmskurkarna i en nytolkning i Walt Disneys Maleficent. Även om draken i filmen tog form från sin lojala tjänare Diaval snarare än titelfen själv, är det draken tillsammans med Maleficents egna magnifika vingar och magi, som gör denna film till en av de bästa moderna drakfilmerna. Filmen erbjuder en fantastisk stridscen med en drake, liksom ständigt återkommande magi. Förutom att ge en skurk i en film mänsklighet och en trolig bakgrundshistoria, innehöll den också en kvinnlig hjältinna vid rodret.

Törnrosa förtjänar ett hedrande omnämnande här. Inte bara inspirerade den Maleficent-filmen, men attacken från den animerade draken i filmen är en av de mest spännande animerade sekvenserna, som föregick moderna CGI-effekter. En verkligt spännande scen för sin tid och mycket troligtvis den bästa scenen i Törnrosa.

8. I Am Dragon (2015)

I am Dragon är en fantastisk vacker rysk fantasyfilm som slog ner som en bomb när den släpptes i Ryssland. Berättelsen börjar mitt i att bröllopsprinsessan Miroslava tillfångatas av en drake och förs mot sin vilja till hans palats på en avlägsen ön. Mira har nu lämnat allting bakom sig, sin familj, vänner och sin brudgum. I fångenskap möter hon en mystisk man vid namn Arman som håller sitt avstånd. Det dröjer inte länge innan Miroslava inser att det är Arman som är draken och han försöker hålla odjuret tyglat i avsikt och hindra henne från att bli skadad.

När de två börjar känna varandra, växer förstås kärleken ut i denna skönheten och odjuret historia (strukturen ligger väldigt nära den litterära historien). Det är en film i sann Game of Thrones anda (färgerna är liknande) utan det våldsamma innehållet och med en vacker kärlekshistoria. För att inte nämna en riktigt vacker drake.

7. Drakdödaren (Dragonslayer) (1981)

Dragonslayer från 1981 har fått kultstatus. Mellan dess allmänna konstighet, mörker och temat "att rädda flickan i nöd", påminner Dragonslayer om den arketypiska drakberättelsen, liksom historien om Davids triumf över Goliat, på mer än ett sätt. Filmen innehåller till och med ett lotterisystem för att välja ut offer till draken, som fortfarande är ett populärt system idag.

Filmen innehöll en överraskande mängd gore för sitt ämne, som införlivade några skräckelement i ryggraden. Dagens fans av drakar kan se filmen och betrakta dess specialeffekter både som föråldrade och för mörka, men filmen var en enorm prestation inom specialeffekter då den kom ut och den skildrade en drake på bioduken som ingen film tidigare riktigt hade gjort.

6. Harry Potter och den flammande bägaren (2005)

Fans av filmerna om Harry Potter som aldrig har läst böckerna går verkligen miste om något när det kommer till Harry Potter och den flammande bägaren (för att inte tala om resten av böckerna). En nyckelkomponent i Triwizard Tournament är drakampen, men i boken får läsaren bekanta sig med flera olika varianter av drakar. De får också träffa Charlie Weasley, en karaktär som helt ignoreras i filmerna, men älskad bland fanbasen. Drakscenerna är så stora i filmen att vi helt enkelt var tvungna att ta med filmen på denna lista.

Harry Potter-universumet är inte heller begränsat till en bok eller film när det kommer till drakar. Bland annat så adopterar och kläcker Hagrid draken Norbert, från ett ägg i Harry Potter och de vises sten, och Harry, Ron och Hermione rider på en Ukrainian Ironbelly under en av de bästa scenerna i Harry Potter och dödsrelikerna.

5. Peter och draken Elliott (Pete's Dragon) (2016)

Peter och draken Elliott är också bland de mest sedda och bästa drakfilmerna genom tiderna. Någonstans i de ogenomträngliga och fuktiga skogarna nere i nordvästra Stilla havet, där legenden om ett mystiskt djur som övervakar skogen lever, överges den sårbara femåriga pojken Peter.

Nästan sex år efter denna händelse träffar den snälla skogvaktaren Grace den tioårige pojken Peter, som påstår sig bo i skogen tillsammans med en enorm grön drake vid namn Elliott. Grace försöker ta reda på hur mycket av Peters historia och draken Elliott som egentligen stämmer, samtidigt som de försöker ta reda på var Peter egentligen kommer ifrån.

4. Draktränaren (How to Train Your Dragon) (2010)

De flesta filmer som skiljer sig för mycket från sina böcker gör ofta sina största fans besvikna. Ett undantag är dock How to Train Your Dragon, som utan tvekan är den bästa moderna filmen om drakar. 2010 produktionen från Dreamworks Animation fick 98% godkännande på Rotten Tomatoes och lanserade en hel uppsjö med varor, videospel, TV-program och uppföljare.

Filmen är mycket mer än den kommersiella framgången. How to Train Your Dragon handlar om den rörande och roliga historien om hur en obetydlig person blir den viktigaste personen i ett samhälle på grund av sin medkänsla och övertygelse. Drakarna i filmen är djupt fantasifulla och kan jämföras med Pokémon i vissa kretsar då drakarna är "husdjur" som man fångar. Toothless, filmens centrala drake, kombinerar de traditionella egenskaperna hos en flygande, eldsprutande drake med revolutionerande nya drag, såsom katt- och hundliknande beteende, vilket gör honom till den mest eftertraktade draken på jorden.

3. DragonHeart (1996)

DragonHeart kretsar kring historien om Draco, en drake som går med på att dela sitt hjärta för att hålla en mänsklig prins vid liv. Tyvärr slösas hans delade hjärta bort då prinsen växer upp till att bli en elak tyrann, vilket leder till att Draco förlorar sin tro på mänskligheten. Dennis Quaid spelar Bowen en drakdräpande ex-riddare, medan Sean Connery gör drakens röst. Filmen vann fansens hjärtan tack vare Connerys sarkastiska kommentarer och skumma personlighet. Kritiker fann filmen banal när det kom till dess manus, men ingen kunde förneka värdet av dess visuella och estetiska värde.

Den underbara fantasysagan om två trasiga karaktärer som tillsammans lurar byar på pengar och att filmen var den första verkligt realistiska nutida skildringen av en drake, gör att filmen tjänar sin plats som en av de bästa drakfilmerna genom tiderna.

2. Hobbit: Smaugs ödemark (2013)

Om det finns något att njuta av med Hobbit-filmerna så är det Benedict Cumberbatchs skildring av den giriga draken Smaug. Drakens specialeffekter och högmodiga personlighet gjorde resten av filmen värd att se på. Drakens begär efter guld och hämnd var starkt påtaglig på skärmen. Smaugs skarpa reptiliska drag, listiga gyllene ögon och mördande röst smälter samman för att skapa en fruktansvärd, ondskefull varelse som världen aldrig tidigare har känt. Många av de andra bästa drakfilmerna ledde fram till utvecklingen av Smaug, den bästa moderna skildringen av en drake.

Hobbit: Smaugs ödemark var en kritikerrosad framgång som tjänade över 958 miljoner dollar världen över. Filmen tjänade ännu mer pengar än Sagan om de två tornen och Sagan om ringen, även om många fans hävdar att de älskar de senare filmerna mycket mer.

1. Drakarnas rike (Reign of Fire) (2002)

Berättelser om drakar förekommer vanligtvis i forntida historia, vilket gör 2002 års futuristiska film Reign of Fire till en särskilt spännande skildring om drakar. Filmen är inte bara en underhållande post-apokalyptisk film som föregick den nuvarande efterfrågan på dystopiska filmer, den hotar också hela mänskligheten på ett mycket unikt sätt: genom drakattacker.

Förutsättningen låter ganska klyschig för en film från 2000 talet, men Christian Bale, Matthew McConaughey och Gerard Butler klarade av uppdraget med beröm. Kritikerna fann inte filmen tillräcklig framgångsrik men fantasyfans älskade Bales mod, Butlers osjälviskhet och McConaugheys vidöppna vansinne. Bilderna från ett krig med drakar i en actionfilm var unika och tillfredsställande, eftersom människorna blev jagade i en värld dominerad av drakar.


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Dragon Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.