Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti
Så Lyckas Du Med Drake Inredning - 10 Tips

Drake Inredning -

Så Lyckas Du Med Drake Inredning - 10 Tips

Det är inte konstigt att drakar fortsätter att fängsla både unga och gamla och kommer fortsätta att göra så för all framtid. Det legendariska odjuret har makten att tända fantasin, inspirera kreativitet och transportera människor till en mytisk plats bortom den trista vardagen.

När det kommer till att förvandla sitt hem till ett medeltida slott eller skapa sin egen moderna grotta behöver man rätt drake inredning och veta hur man ska inreda. Drakar är nämligen inte bara reserverade för modiga riddare, de är idag ganska trendiga och du kan skapa gotiska och fantasifulla inslag i din heminredning med dem.

Alla behöver vi ibland hjälp med idéer och inspiration för att få till en riktigt mörk och häftig heminredning. Man vill kunna inreda med drakar med stil utan att det känns som att det inte är genomtänkt eller finns en röd tråd i inredningen.

Här bjuder vi på Dragon Cult därför på några av Våra Bästa Drake Inredningstips!

10. Dekorera med drake gardiner

Dina gardiner utgör i själva verket en större del av ditt rum än du tror. Med rätt drake gardiner kan du återskapa den fantasifulla stämning du är ute efter i ditt hem. Rätt drake gardiner kan också ge rummet en tydlig karaktär och förvandla ett annars trist och kallt rum till ett originellt och hembonat. Exempelvis gör ljusa drake gardiner att ditt rum känns mer öppet, medan mörkare drake gardiner skapar en mer mystisk och mysig känsla.

Gardiner håller inte bara ute solljuset, de dämpar även en del störande ljud från utsidan samtidigt som de skyddar ditt möblemang från att blekas av solens strålar. Idag har det blivit trendigt att ha fönster utan gardinlängder. Men om vi får säga det själva så bidrar gardiner med en snygg inramning till fönsterna och en mera hemtrevlig känsla till dig som bor där.

Genom att exempelvis hänga drake gardiner mitt på en vägg kan man få en häftig dekorativ panel, samtidigt som man kan dölja rör och andra installationer på väggarna. Vi är stolta över att kunna erbjuda några av de mest unika gardinerna med drakar på marknaden. Håll ute solens starka stålar med någon av våra häftiga Drake Gardiner!

Drake Gardiner

9. Förändra med drake sängkläder

Bädda ner dig i sängen och omsluts av mjuka sängkläder under drakens beskydd. Dina sängkläder kan bli ett häftigt statement för den du är och din passion för drakar. Att satsa på ett draktema i sovrummet är därför helt rätt!

Allt handlar om vilken känsla du vill förmedla. Är du ute efter drake sängkläder som andas österländskt, fantasy eller medeltiden? Innan du börjar inreda ditt sovrum, fundera på vilken slags atmosfär du vill att draken ska förmedla i sovrummet. Då sovrummet är en plats för sömn och lugn och ro, behövs inte så mycket möblemang, men gärna fina Drake Sängkläder som skapar en mystisk miljö.

Är du ute efter att förnya utan att förändra hela sovrummet? Då kan det räcka alldeles utmärkt med nya drake sängkläder. Investera i drakmotiv som passar den känsla du vill förmedla eller välj klassiska drakmotiv som du kommer trivas med under lång tid framöver.

Drake Sängkläder

8. Lys upp med drake lampor

Att lyckas med drake inredning är så mycket mer än bara möbler och inredningsdetaljer. Att lysa upp med rätt drake belysning är en väldigt stor del som många helt glömmer bort när de inreder sitt hem. Man kan göra otroligt mycket med häftig belysning och även använda själva lamporna som en del av inredningen, utan att offra den mystiska stilen.

Ett vanligt misstag som många gör, är att man använder sig av endast en taklampa som sprider ljus i rummet. Att istället använda sig av flera ljuspunkter så intensifierar du rummet och gör det mer trivsamt. Se därför till att du inreder med många olika sorters lampor (golvlampor, bordslampor och vägglampor). Inreder du ett större rum behöver du fler ljuskällor.

Ditt gotiska hem behöver inte vara lika mörkt som drakens dunkla grotta. Kolla därför in vårt sortiment av Drake Lampor där du hittar vägglampor, ljusskyltar, plasmalampor, 3D-lampor m.m!

Drake Lampor

7. Inred med mystiska drake muggar

Drakar har genom historien använts i stor utsträckning som en symbol för stridsanda och maskulinitet. Exempelvis använde forntida kinesiska kejsare draken som deras kungliga symbol, medan vikingar dekorerade sina skepp med ett drakhuvud längst fram i skeppen.

Fortfarande är dagens symbolik bakom Drake Muggar mycket rik. Även om de är mer populära bland fans av vikingar, är drake-muggen en mycket maskulin och mystisk dekoration som du hittar i olika former och framställningar.

Oavsett om du väljer att använda muggen som ölglas, kaffekopp eller som en del av din drake inredning, så har många av våra muggar insatser av rostfritt stål, så de är både dekorativa, livsmedelssäkra och lätta att diska ur.

Drake Muggar

6. Pimpa med drake klistermärken

Äger du ett föråldrat och tråkigt kylskåp eller diskmaskin som du enkelt och billigt vill förändra utseendet på? Istället för att investera pengar till att köpa nya vitvaror, varför inte istället skapa en häftig stickerbomb på en annars trist och ful yta.

Hos Dragon Cult hittar du mängder med Drake Klistermärken med häftiga drakmotiv. Alla våra klistermärken har en vattenavvisande ytbehandling som tål både fukt och väta. De kommer även behandlade med ett UV-skydd som innebär att de är skyddade mot solens strålar.

Våra drake stickers är helt enkelt idealiska för att hjälpa din inredning att sticka ut ännu mer utan större ansträngning eller kostnad!

Drake Klistermärken

5. Drake väggklocka som isbrytare

Om ryktena och myterna är sanna så har draken gott om tid, och det är därför som de är utmärkta tidshållare. Så varför inte låta en drake hålla tiden åt dig genom att inreda ditt hem med en av våra drake klockor för väggplacering?

Hos oss hittar du alla möjliga sorters Drake Väggklockor, både stora och små. Den gamla tidens klockor som tickade och förde oväsen är idag ett minne blott. De flesta av våra väggklockor har helt tysta urverk med svepande sekundvisare som inte irriterar när du önskar lugn och ro.

En väggklocka med drakmotiv har också en medföljande symbolik. Att mötas av en hotfull drake varje gång du vill veta vad klockan är påminner dig om din egen lånade tid. För tiden är det enda du inte kan ta tillbaka när den är förlorad, men lyckligtvis har drakarna på dessa klockor inte något emot att dela med sig lite av sin tid.

Drake Väggklockor

4. Styla med drake tavlor

Med drake tavlor kan du få sagornas och legendernas mest fruktade djur i ditt eget vardagsrum. Med hjälp av detaljerade canvastavlor med kvalitativa drakmotiv väcker du dessa mytologiska reptiler till liv.

Att ha en tavla med en drake i sitt hem är ett sätt att uttrycka sin personlighet genom konst. Våra tavelset med drakar gör sig perfekta att hänga fristående över t.ex soffa och TV i vardagsrum men också över sängen i sovrummet.

Drakar har avbildats genom historien som ondskefulla och majestätiska varelser. I Kina däremot tror man att drakar ger lycka och förmögenhet. Oavsett vad du tror har vi konsten åt dig. Våra Drake Tavlor finns i många vackra utföranden och storlekar.

Drake Tavlor

3. Låt en drake pryda skrivbordet

Musmattan spelar en viktig roll i ditt arbete eller spelande. Med en stor musmatta ökar du ergonomin vid ditt datoranvändande, dessutom skyddar du skrivbordet från oönskade repor. Oavsett om du är på jakt efter stora musmattor till spel eller vanligt arbete, kommer en musmatta med en drake bli en häftig och oväntad inredningsdetalj i ditt rum.

Vi kan stolt presentera ett stort sortiment av större Gaming Musmattor med tryck av drakar. Alla våra mattor kommer med en halkfri undersida av gummi som håller musmattan på plats under intensiva och stressiga situationer. Upptäck alla våra musmattor med diskreta eller fräcka mönster som uppfyller dina önskemål.

Drake Musmattor

2. Inred badrummet fantasifullt

Precis som hemmets övriga rum är även badrummet ett rum som man spenderar en hel del tid i. Även om det mest klassiska valet är att hänga upp ett vitt plastdraperi, finns det väldigt många andra alternativ som kan göra ditt badrum häftigare, roligare och mera fantasifullt. Hos Dragon Cult hittar du duschdraperier med häftiga drakmotiv som ger badrummet ett fantasifullt lyft direkt. Välj mellan olika färger och tryck, mönster och ränder.

Vår kollektion av duschdraperier med drakar bjuder på en mängd olika häftiga utföranden och omfattar även ringar för upphängning. Vi har endast valt ut unika och häftiga duschdraperier som verkligen skapar uppmärksamhet. Förändra badrummets atmosfär med någon av våra häftiga Drake Duschdraperier!

Drake Duschdraperier

1. Tillverka egna drake möbler

Möbler med drakar är ett utmärkt och billigt sätt att skapa en medeltida känsla till din inredning. Du kan faktiskt tillverkade dina egna Drake Möbler med hjälp av svart tavelfärg, självhäftande tapeter, dekaler och tyg med drakmotiv för att stoppa om en gammal och trist stol.

Äger du ett gammalt vitrinskåp kan du enkelt tapetsera om det med hjälp av svarta drake tapeter. Om du inte äger några gamla möbler finns det otroligt många loppisfynd att upptäcka hos närmaste second hand-butik. Så här tapetserar du om dina möbler:

  1. Börja med att slipa ytan lätt med sandpapper så tapeten fäster bra.
  2. Rita av ytans form med en blyertspenna på tapetens baksida.
  3. Klipp nu ut den markerade tapetbiten.
  4. Limma sedan på tapeten på vitrinskåpet med vanligt tapetlim.
  5. Se till att trycka ut eventuella luftbubblor som bildats.
  6. Låt tapeten torka i 24 timmar.
  7. Lacka till sist med vanligt golvlack så blir ytan motståndskraftig.
  8. Klart! Du är nu ägare till en originell drake-möbel.

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Dragon Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.