Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti
Hur Du Väljer Drake Armband: Komplett Guide

Drake Armband -

Hur Du Väljer Drake Armband: Komplett Guide

Trendiga och distinkta, drake armband är den typ av smycken som går hand i hand med den person som bär dem. Även om många ser dem som just medeltida smycken, har drake-armband vanligtvis en speciell betydelse för de som bär dem.

Vissa armband med drakar används för att uttrycka ens egna personlighet, vissa bärs för att bringa lycka och vissa sitter på en innebörd som endast är känd av dess ägare. Armband med drakar kan alltså ha flera olika betydelser. I denna artikel kommer vi titta närmare på dessa olika betydelser och utforska den breda symboliken hos armband inspirerade av drakar.

1. Symboliken hos drake armband

Smycken för män blir mer och mer populära. Anledningen? Det är ett utmärkt sätt att uttrycka sin egen stil, karaktär och till och med livsstil. Armband med drakmotiv är inte längre enbart reserverade för kvinnor, i själva verket är drake armband otroligt maskulina eftersom drakar är djur som representerar styrka, mod och stridsanda. Ett noga utvalt drake armband låter dig alltså hävda din personlighet på ett maskulint sätt utan att behöva säg ett ord.

Låt oss nu dyka in i drakarnas symbolik och innebörden som vanligtvis är förknippade med drake armband. Drakar har en rik historia bakom sig där de spelar en betydande roll i nästan alla kulturer runt om i världen. Deras representation varierar från plats till plats, exempelvis ses de som välvilliga i österländska civilisationer medan vi i västvärlden skildrar dem som farliga och ibland rent av ondskefulla varelser.

Ändå är vissa av drakarnas egenskaper universella i olika kulturer. Gemensamt för alla kulturer är att drakar ses som majestätiska reptiler med enorma krafter. Som en konsekvens av detta är drake armband ett tecken på styrka, beslutsamhet och mod. De är ett passande val för män som vill uttrycka sin maskulinitet på ett stilfullt sätt. Drakens symbolik som djur är också mycket stark och igenkännlig (drakar är sällan bakgrundsfigurer som obemärkt går förbi). Att bära ett drake armband är ett alltså ett utmärkt sätt att sticka ut och bekräfta vem man innerst inne är.

Drake Armband Äkta Läder

2. Olika typer av drake armband och vad de symboliserar

Drakar beskrevs redan hos de gamla grekerna och de förekommer i många kulturer och civilisationer. Som ett resultat av detta finns det många olika "typer" av drakar, alla med sin egen historia och symbolik. Låt oss titta närmare på vad dessa olika drakar har för symbolik när de sitter på ett armband.

A. Symbolik: Armband med kinesisk drake

Drakar är de mest kraftfulla och betydelsefulla varelserna i den kinesiska mytologin. De representerar styrka, mod och visdom och betraktas som medförare av lycka och välstånd. Deras historia går tillbaka till de allra första kejsarna i Kina som själva använde draken som sitt officiella sigill. Draken fungerade för det kinesiska imperiet som en symbol för deras enorma makt och kejserliga auktoritet.

Drakar är så viktiga i Kina är det är den plats på jorden med flest platser uppkallade efter drakar. Det behöver knappast sägas att det inte kan gå fel med ett kinesiskt drake armband på din handled!

Armband Med Kinesisk Drake

B. Symbolik: Armband med viking-drake

Drakar var ständigt närvarande under vikingatiden. Det mest kända exemplet är vikingatidens skepp (eller drakfartygen) som vikingarna brukade gå i krig med. Drakhuvudet längst fram i fören på dessa skepp var förknippat med beskydd, stridsanda och maskulinitet.

Vikingar betraktade livet som en följd av destruktiva och kreativa cykler. Inom den filosofin förkroppsligade drakar förstörelse och kaos. Ändå såg drakar varken som onda eller negativa varelser eftersom förstörelse var en nödvändig del för skapande och förändring. Symboliken hos viking-draksmycken är definitivt komplex och djupt knuten till deras cykliska uppfattning av världen.

Armband Med Viking-Drake

C. Symbolik: Armband med europeisk drake

Västerländska drakar avbildas oftast som eldsprutande, bevingade jätteödlor som symboliserar synd, ondska och grymhetFörr trodde man att de vaktade över dyrbara skatter och ofta var de förknippade med heroiska hjältar vars uppdrag var att döda draken. Att dräpa draken symboliserar i västerländsk mytologi konflikten mellan ljus och mörker och att utplåna ondskans krafter.

En europeisk drake på din handled symboliserar därför ditt inre mod och sänder ut signaler till din omgivning att bemöta dig med respekt. Västerländska drakar är de mest ondskefulla av alla drakar, och du hittar dem ofta på läder- eller stålarmband. Inspirerade av västerländska sagor adderar dessa armband en maskulin och kaxig touch till din stil.

Armband Med Europeisk Drake

D. Symbolik: Armband med drake som biter sin svans

Ouroboros, eller en drake som biter sin egen svans, representerar livets eviga kretslopp. Ouroboros eleganta cirkularitet imiterar universums kontinuerliga rytm, och dess koppling till evig kärlek. Ett armband med en svansbitande drake symboliserar den dubbla naturen av existensen, präglad av liv och död, man och kvinna, ljus och mörker, dödlighet och gudomlighet eller jord och himmel.

Dessa armband är ett bärbart sätt att släppa lös djuret inom sig. Det är denna unikhet, både i symbolik och form, som har gjort draken som biter sin egen svans till en populär design i smycken. Det finns en rad olika sätt du kan integrera det mystiska motivet i ditt eget liv, från att linda det runt handleden till att visa upp det på din vägg. Vi lovar dig att dessa drakar inte bits - åtminstone biter de inte något annat än sin egen svans.

Armband Med Svansbitande Drake

3. Hur du väljer rätt material på ditt drake armband

Dragon Cult erbjuder ett stort urval av armband med drakar gjorda av olika material: 925 sterling silver, 316L rostfritt stål, äkta läder eller naturliga pärlor. Vi strävar efter att kunna erbjuda drake armband för alla stilar och smaker.

Hur väljer man då rätt armband? Här nedan går vi igenom vad de olika materialen säger om din personlighet och vad du ska tänka på när du väljer material på ditt armband.

A. Drake silverarmband

Drake armband av äkta silver är ett lyxigt och elegant val som många vill bära på sin handled. De är handgjorda av en professionell silversmed, vilket gör varje armband unikt och rikt på detaljer. Förr i tiden bars silverarmband av kungar, riddare och rika köpmän som ett tecken på deras förmögenhet. De är ett utmärkt sätt att subtilt framhäva din framgång och personlighet. Eftersom de är tillverkade av ädelmetall, kommer silverarmband med en känsla av styrka och självförtroende.

B. Drake pärlarmband

Pärlarmband med drakar är ett tecken på lugn från den person som bär dem. De är vanligtvis gjorda av naturliga ädelstenar, där varje sten har en särskild betydelse. Lapis är exempelvis en kraftfull sten som står för helande, harmoni och balans. Jaspis är sten som står för lugn, styrka och stabilitet. Tigeröga är en sten som kommer med skyddande energier och harmoni. Pärlarmband är ofta inspirerade av den asiatiska kulturen där drakar symboliserar lycka, makt och välstånd.

Drake Armband Pärlor

C. Drake läderarmband

Läderarmband har blivit ganska trendiga nuförtiden. De adderar en touch av makt och auktoritet till din stil, samtidigt som de betonar din karaktär. Läderarmband är mer avslappnade och subtila än silver- eller stålsmycken, och kommer därför att komplettera de flesta stilar. De passar särskilt bra till en ledig klädstil, exempelvis en T-shirt och ett par slitna jeans. Läderarmband symboliserar för en man att han är smakfull och omtänksam om sitt utseende.

D. Drake stålarmband

Drake armband i rostfritt stål är ett maskulint och robust val som ser otroligt kaxigt ut! Då rostfritt stål är mycket hårdare än silver så repas inte stålarmband lika lätt som silversmycken. En annan fördel är att rostfria stålarmband inte oxiderar, vilket ger dem väldigt lätta att vårda, det räcker med lite varmt vatten och en trasa för att rengöra våra drake stålarmband.

Drake armband (Dragon Cult)

Naturligtvis är Dragon Cult rätt ställe för att hitta det perfekta drake armbandet du alltid har drömt om, för alla smaker, alla priser och framför allt med en design som tar dig till en stilnivå som inte går att jämföra med människorna omkring dig! Upptäck välgjorda och unika drake armband hos Dragon Cult, vi är nästan säkra på att du kommer hitta ett häftig armband med draktema som definierar din personlighet och tar din stil till nästa dimension!

Köp Drake Armband På Dragon Cult


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Dragon Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.