Fri frakt över 799 kr | Returrätt 14 dagar | 1 års garanti
Drake Tatueringars Betydelse Och Symbolik

Drake Tatueringars Betydelse -

Drake Tatueringar: Betydelse Och Symbolik

Går du i tankar på att skaffa dig en drake tatuering? Men vet du inte vilket motiv du ska välja bland alla du har sett? Vill du vara säker på att dess betydelse kommer matcha din personlighet och dina värderingar?

Det är alltid bäst att göra sin egen efterforskning när det gäller att välja motiv på drake tatueringen. Det är mycket viktigt att förstå vad din tatuering betyder för dig men också för andra. Det är därför som vi på Dragon Cult har skrivit denna vägledande drake tatueringsguide. Vi brinner för just detta ämne och vet exakt hur vi kan hjälpa dig.

Draken är ett djur som symboliserar makt, styrka och visdom. Dess fruktansvärda och krigsliknande egenskaper gör den till en underbar allierad eller en hård fiende. Drakens styrka och energi är den främsta anledningen till att draken är ett av de mest populära djuren att tatuera på kroppen.

I den här artikeln kommer du att lära dig:

  • Varför en drake tatuering är så speciell
  • Vilka är de symboliska element som den ofta förknippas med
  • Den exakta innebörden av var och en av dessa tatueringar

Den dolda betydelsen av drake tatueringar kommer nu inte längre att innehålla några hemligheter för dig. Du kommer att veta exakt vad du ska tänka på till din nästa tatuering!

Låt oss ta reda på allt detta tillsammans nu.

1. Drake Tatuering Betydelse

Draken är en av de mest legendariska varelserna i mytologins och folktrons historia. Drakar är en stor del av den historiska kulturen i Kina, Japan, Vietnam och många andra österländska länder. Enligt de flesta östliga civilisationer var drakar ädla varelser med tydliga egenskaper och krafter, medan de i de europeiska civilisationernas mytologier vanligtvis ansågs som ondskefulla och mörka reptiler.

Symbolismen hos drake tatueringar täcker ett brett spektrum av betydelser. En civilisation kan betrakta drakar som en symbol för styrka och visdom, medan en annan kan betrakta dem som onda och dåliga tecken. Kinesiska drakar (som representerar visdom, makt och lycka), japanska drakar (som representerar balans) och keltiska drakar (som symboliserar makt och styrka) är bland de mest populära drake tatueringarna.

Den österländska draken ses som ett ädelt odjur som erbjuder visdom och skydd medan den i forntida västerländsk kultur representerar en mycket mörkare och mer hotfull varelse. Men båda avbildas vanligtvis som en mycket intelligent varelse som är fri att ströva vart den vill. Således kan drake tatueringen också skildra din själs eller livets frihet.

Draken symboliserar skydd, makt och visdom. Dess kraftfulla och krigsliknande egenskaper gör den till en underbar allierad eller en hård fiende. De flesta har hört historier om riddaren som dräper draken och vinner prinsessans kärlek. Bland många forntida kulturer är att dräpa draken en av de högsta utmärkelser som en person kan uppnå.

Tatuering Flygande Drakar

2. Därför är Draken ett populärt tatueringsval

Draken är en av de mest populära tatueringsvalen för tatueringar. Dessa mytiska varelser finns i kulturer över hela världen och representerar ofta mycket olika saker. En av de stora fördelarna med draken som tatueringsval är att den kan göras i en mängd olika stilar, realistiska eller abstrakta, tecknade eller dramatiska. Oavsett om du väljer svart bläck eller färg, ger draken ett brett utbud av alternativ att tänka på när du utformar din egen drake tatuering.

Drakens form kan anpassas för att passa in på en mängd olika ställen på kroppen, även om den mest populära placeringen är på, eller nära axeln. Bland kineser är det inte ovanligt att se drake tatueringar som täcker hela kroppen tillsammans andra symboler. Vid en tidpunkt i historien bar medlemmar av den kinesiska maffian dessa helkropps-tatueringar som blev synonyma med kriminell verksamhet och sågs både ned på och ansågs olagliga. Numera är denna kriminella association inte längre förekommande.

Den asiatiska draken är en av de mest populära mytologiska varelserna som tatueras på kroppen. De finns i en mängd olika stilar att välja mellan, som bevingade och vinglösa, med ormliknande attribut som fenor eller tecknade versioner, med eller utan morrhår eller horn. Den asiatiska draken tros ha förmågan att multiplicera allt som den berör. De kan associeras med himlen eller havet.

Drake Tatuering Och Tatuerare

3. Betydelse: Japansk Drake Tatuering

I Japan representerar drakar skyddet för familj och nära och kära, skyddet av hemmet samt makt och livslängd. Den japanska draken ses verkligen som en väktare som kommer med lycka. Därför passar en japansk drake tatuering perfekt för en person som är stark och som inte drar sig för att hjälpa eller skydda andra i sin omgivning.

I Japan anses draken vara generös och klok och använder sina krafter för att hjälpa människor. Det finns många konstnärliga stilar för den japanska drake tatueringen, inklusive det färgglada traditionella utseendet - känt som Irezumi - eller en mer minimalistisk stil. Japanska drakar är vanligtvis smala och vinglösa och har bara tre klor, medan de kinesiska drakarna har fem klor och skägg av eld.

Japansk Drake Tatuering

4. Betydelse: Kinesisk Drake Tatuering

I kinesisk kultur representerar draken makt, styrka och lycka. De som är födda under drakens stjärntecken sägs vara pålitliga, oberoende, seriösa, hårt arbetande och ärliga. Kinesisk konst skildrar ofta drakar som håller en flammande pärla, vilket är en symbol för andlighet, visdom, välstånd och odödlighet. Om du identifierar dig med dessa egenskaper eller är född under drakens år, överväg en kinesisk drake tatuering.

I termer av betydelse representerar en kinesisk drake tatuering styrka, kraft, visdom, hälsa och lycka. Till skillnad från den västerländska draken är kinesiska drakar inte våldsamma, de anses istället vara skyddare och till hjälp för mänskligheten.

Den långa, ormliknande kroppen hos den kinesiska draken gör den också perfekt för en tatuering på en böjd del av kroppen, som din midja eller axel. Kinesiska drakar avbildas nästan alltid som stigande mot himlen. En drake som går nedåt ses som ett dåligt tecken.

Kinesisk Drake Tatuering

A. Drakens färg har olika betydelser

Du kanske inte visste det, men färgerna på draken kommer också med en särskild innebörd. Vissa färger representerar vissa attribut.

  • Svart betyder att föräldrarna är gamla och kloka.
  • Grön är vanligtvis associerad med mindre drakar. Det representerar också liv och jord.
  • Blå är associerad med de från väst och representerar lättja, medkänsla och förlåtelse.
  • Gult är associerat med de från öst och de som är självcentrerade och hjälpsamma.
  • Guld har stora attribut, såsom visdom, vänlighet och hjälpsamhet.
  • Röd är en symbol för hårdhet. Om du ser dig själv som en tuff individ kommer denna tatuering att komplettera din personlighet.

Även om vissa färger och drakar har särskilda symboliska betydelser, väljs många helt enkelt för sin design. Hur som helst utgör den asiatiska draken en fantastisk tatuering för alla och kan blandas med andra stilar, som keltisk konst och tribal design.

5. Betydelse: Västerländsk Drake Tatuering

I västerländska traditioner har draken den motsatta betydelsen av sin orientaliska motsvarighet. Den europeiska draken är vanligtvis ett kraftfullt och skrämmande reptilliknande monster som man inte gärna vill möta.

I grekiska och nordiska mytologier, var att bekämpa en drake ett sätt för män att bli sanna hjältar. En västerländsk drake tatuering kan därför vara ett tecken på makt och mod som är egenskaperna hos riddarna som kämpade mot de fruktansvärda drakarna.

Den västerländska draken är också en symbol för maskulinitet och stridsanda, vilket är anledningen till att vikingar förr dekorerade sina vikingaskepp med drakens huvud längst fram i skeppet.

Europeisk Drake Tatuering

6. Betydelse: Keltisk Drake Tatuering

Keltiska drakar skiljer sig från västerländska drakar genom att de varken är onda eller demoniska. De betraktas faktiskt som väktare av universums hemligheter. Av denna anledning är de bland de mest kraftfulla keltiska symbolerna. Sådana drakar har dykt upp på flaggor, rustningar och kläder i tusentals år.

En keltisk drake tatuering är kopplad till visdom, balans och andlighet. Drakens kropp återges vanligtvis med många sammanflätade knutar för att visa på upp och nedgångar i livet. De framställs också ofta med en drake som biter sin egen svans för att representera livscykeln som upprepar sig om och om igen.

Designen hos keltiska drakar möjliggör för imponerande tribal drake tatueringar med sina komplexa krusningar och knutar.

Keltisk Drake Tatuering

7. Betydelse: Drake Och Fenix Tatuering

Fenix är en varelse som brinner upp och magiskt återföds ur sin egen aska. Fågel Fenix symboliserar återfödelse, styrka, förnyelse och förmågan att resa sig igen när du är allra längst ner. Drake och Fenix tatuering är ett annat exempel på Yin- och Yang symbolik - den här kommer dock från kinesisk kultur.

I Feng Shui anses de båda två vara de mest kraftfulla himmelska varelserna som här kombineras för att bilda en perfekt balanserad union. Av denna anledning innehåller tatueringar med drakar och Fågel Fenix ofta andra kärlekssymboler, som keltiska kärleksknutar. Att se de två varelserna tillsammans symboliserar ett perfekt äktenskap, så tatueringen kan vara en utmärkt idé för par eller nygifta att tatuera in tillsammans.

Fenix Och Drake Tatuering

8. Betydelse: Drake Och Tiger Tatuering

Kombinationen av drake och tiger är viktig inom buddhistkulturen. De två djuren representerar motsatta krafter: tigern är maskulin, medan draken är feminin. En representerar aktiv kraft, medan den andra representerar passiv kraft. Av denna anledning kombineras draken och tigern ofta med Yin och Yang symbolen. Om du väljer denna tatuering kommer den att representera den harmoniska balansen mellan två helt olika krafter, kopplade av ödet.

För en tatuering är de relativa positionerna för de två varelserna mycket viktiga. En drake som besegrar eller placeras ovanför en tiger representerar skydd och det godas seger över ondskan. Om draken istället besegras av tigern eller tigern representeras ovanför draken, symboliserar den konflikt och ondskans seger. Men många skaffar helt enkelt denna tatuering utan att den ena har fördelen framför den andra, för att representera balansen mellan två enorma krafter.

Tiger Och Drake Tatuering

9. Betydelse: Drake Och Orm Tatuering

Ormen förkroppsligar god hälsa och är en symbol för regenerativ kraft. Ormen ses också som en symbol för ondska och olycka i vissa kulturer. De flesta tatueringar visar drakar och ormar som dödliga fiender. Ormar förknippas med läkning (det är därför som ormen är symbolen för medicin). Draken däremot drivs av naturens primära krafter och de naturliga elementen. I den meningen symboliserar en drake och orm tatuering konflikten mellan intelligens och intuition, det moderna mot det traditionella och samhället kontra naturen. 

Välj din Drake Tatuering med omtanke

Du förstår nu att drake tatueringar har olika betydelser och innebörd, så olika som de är olika. Draken, oavsett vilket meddelande den förmedlar, är en kraftfull varelse som många av oss kan relatera till. En sak är dock säker: bakom en drake tatuering finns det ofta en djup mening som berättar en del av livet för den person som bär den.

Med all denna information du precis har läst är du nu expert på att förstå vad de tatuerade människorna runt dig vill uttrycka. Det blir också väldigt enkelt för dig att hitta vilket drakmotiv som passar dig bäst så du kan planera ditt nästa besök hos tatueringsstudion.

Ditt slutgiltiga beslut är viktigt och det bör inte tas med en nypa salt: du måste vara 100% säker på ditt val.


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Vill du få uppdateringar från Dragon Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.